Tuesday, 16 April 2013

saya adalah saya...saya bangun kerana semangatNya..

Assalamualaikum...

saat ini
minit ini
jam ini
hari ini
bulan ini
tahun ini..........







Yang terindah tidak selalu indah...
Yang tercantik tidak selamanya cantik..
Yang terkacak tidak selamanya kacak
Tapi yang pasti yang Beriman akan terus Beriman...

saya jatuh saya bangun kerana saya yakin peluang tetap ada untuk saya...
setiap yg ggal pasti ada kejayaan kalau kita belajar dri kegagalan sebelumnya
alhamdulillah aku belajar dari kegagalan sebelumnya...

Tpi bab CINTA still i'm fail..
hahaha..why???
because masa tuu tak sampai lagi nak bercinta...
ada paham dak cik aina??

Aku bersyukur kerana ramai orang sayang aku...
Aku tak bersendiri tak keseorangan...
Aku tak risau kalau aku xdak kawan nk luah sesuatu yang sngt berat...
Sebab aku ada Allah swt dan family...
Especially my mum is the right place how i tell him everything about my problem and my life..
Before that, aku tak pernah cerita satu pn kisah hidup aku dekat mak
Tpi, after jadi student universiti ni aku rasa matang dan aku perlu mak dan ayah aku utk aku terus
bersemangat belajar...
Both of them my luv heart dunia akhirat...
Even dh blik rumah 2 3 hari ni still rndu mak pnya belitiaq dan rndu nk gaduh dgan mak..hehe

Something i'm very proud with my mom is............
bila aku tanya "mak bila la adik nk dapat jdoh yang btoi2 ni??bila dapat tak b'kenan kt hati plak...dapat pn xdapat mcm mak nak..ssh btoi laa..hurm.."
But, i know she know everything what i want for my future...
mak cakap "tu laa mak selalu hbaq dan pesan selalu laa b'doa kt Dia supaya dikurniakan lelaki yang solehah,yang sentiasa bimbing ke jalan allah swt, yg hormat makayh n bla bla bla..."

So, macam mana nk judge kata-kata mak den ni???
tafsir sendiri lahh..hahaha
buat macam selalu mak suruh..
tak dak yang mustahil bagi yang mustahil...
Dia lebih tahu siapa yang terbaik buat kamu...
Cuma cepat dgan lambat sahaja kerana masih banyak ujian yang perlu kamu tempuh... :)

Kata-kata semangat mak aku ni lahh buat aku bangun dan terus semangat untuk terus b'doa dan berusaha dan menanti si tulang rusuk kiri aku...
Aku yakin si dia ada tpi tak yakin kt mna....
kerana telah tertulis namamu wahai imamku di loh mahfuz...
kamu yang bakal membimbingku ke jalan Allah swt...
Bakal menjadi ayah buat anak-anak dan bakal menjadi p'gerak utama untuk aku menjadi lebih solehah dunia dan akhirat...



buleh paham kott nohh...!!!
hehehe

Sunday, 14 April 2013

setiap yang berlaku pasti ada hikmah....

Assalamualaikum......
Subhanallah
Alhamdulillah
Allahuakhbar

Ya Allah hati terasa tidak tenang...
kenapa??
ada something yang aku buat and aku perlu perbaiki...
berikanlah aku kekuatan itu Ya Allah...

sahabat maafkan aku andai aku tersilap menilai dirimu
kamu adalah sahabat terbaik buat aku tapi masih kekurangan dalam diri ini
perlu aku perbaiki...
mungkin kau jgk begitu kerana aku tahu kita sama-sama kekurangan iman didada
kamu lebih bnyak ilmu dari aku tapi adakah kamu banyak iman didada untuk menjadi bekal
diakhirat...
aku bukan seorang ustazah untuk memberi nasihat tapi sebgai seorang sahabt yg inginkan
kamu sntiasa diberkati...
bukan niat untuk mengutuk tpi sebgai pgajaran agar kamu lebih lihat apa yang ada disekelilingmu
maafkan aku andai diri ini mmbuat kamu marah dan langsung tidak bertegur sapa..
aku doakan agar dirimu insaf dan sntiasa melakukan taubat kepadaNya..
ingat kita didunia bukan sahaja untuk mencari ilmu dunia tetapi mencari ilmu akhirat buat bekalan...



Tuesday, 9 April 2013

menuju penamat bagi segala cabaran dan godaan

Assalamualaikumm...

rasa tak sempat sngt nk update blog...
actually diri beta sangtatlah busy dgan final exam dan jgk event UiTM...
ni pn curi-curi jgk msa sbb mlas nk stdy n petang dh kn...hehe
semester last, lagi 2 pper menuju penamat...
hope boleh buat esk..

alhamdulillah makayah yg sentiasa disisi dlam apa jua keadaan sntiasa mmberi pndorong smangat..
sibling always support me....
i love u THEM
semoga allah swt permudahkan lgi 2 pper nihh...

bila ckap psal kngan dkt UiTM ni bnyak sngt2...
dgan bebudak klas, komander, bebudak brass band, team kbdayaan n lecture2..
terlalu manis dan stiap yg t'jadi ada pahit dan manis...
nnti i post gmbar plak okehh....
 stop i here letih laa nk taip..huhu
                                                             rindu gurlpren sya ni.. :(

Monday, 25 March 2013

bila hati sudah berbisik

Assalamualaikum....

waduhhh udah lma ngak hupdate blog ini...
cik blog pn sibuk sesngat dengan final semester kt UiTM t'cinta...
final exam lagi 2 hari dlm proses ulangkaji blik...
tpi otak xrsa mcm kt buku...
melayang2 lagi otak aku ni...
haishhh....xbleh jadi...

semoga allah swt hindarkan aku dari segala musibah...
hope dpt buat yg t'baik utk final exam ni....
thank to all always support me especially my parents and my sibling...
alhamdulillah...

actually hati sangat laa gundah gulana
xtenteram, susah hati  dan stress....
xpham kenapa tpi hnya aku sja yg tahu why smua ni jdi...
hope org-org sekeliling pham situasi aku yg tgah final exam ni...

hancur hati aku klau xada yg faham...
aku nk yg t'baik bkn nk lingkup...
nk jgk bg dkt org yg t'syg kputusan yg baik last semester ni...

For my special person >>> i'm so sory if i not the best person for u...
                                          even we are earlier hope u always understand what i want the best for my life
                                          jgan selalu marah n mrajok ok...
                                          bnyak bnda sya nk bt lagi...tlg support sya ok dear.. ^_^


Tuesday, 19 February 2013

20..02..2013

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani......

fuhhh...teqasa tension stress bagai la nie...!!!
walau apa pn aku ttap kna hadapi bnda nie jgk..
untuk masa hadapan aku nk krja nnti..
uhhhhh....tpi qasa macam xsggup n xmaw ambekk....

MUET okeng....
hehehe...tkuitttt mengancam smua wehhh....
nk speaking test bagai buat aku lemah nk speak speak LONDON ESOK okkk...
selamanya dok speaking bi dri sem 1 smpai sem 5 dok belajaq bi
tpi x fluence sngt n seteror mat salleh pn..
hahaha....bla jmpa mat dan minah salleh mula aku gelabah bewak, anaconda smua ada dkat aku...


buleh dak aku nk buat muka gelabah anaconda mcam nie???
hahahahahahaha
macam minah wayar putus minah nie kn...

haishhh...apa aku nk speaking esok nihhh....
xdak idea sbb xtw naik soalan psal bnda apa...
isu apa yg t'hot hot la nie hah???
issssshhhhhhhh.....
ya allah aku hanya memohon keredhaan dan keberkatan dariMu
utk dipermudahkan segala urusanku esok...aminnnn.... ^_^
SMK AMAN JAYA TUNGGU GUA DATANG NK SERBU ESOK...
padahal hati ketaq, gementar, susah hati, resah gelisah segala-galanya sbb apa nk tw????
sbb ad budak2 India....sekolah tuu nmpak mcm minoroti dikuasai budak India jaa...huhu
xbnyak pn skit aku kiqa apa aihhhh...jnj aku speaking bg teacher teacher tuhh dgaq dan paham apa yg aku try nk ckap...broken pn broken laa aihhh...ada aku kesahhh???hahahahaha

Saturday, 9 February 2013

rasa sunyi itu pengubat kesakitan lalu

Assalamualaikum...

berfikir sejenak apakah dosa aku hari ini...
mungkin org lain xnmpak apa kta buat tpi sntiasa nmpak apa yg kta buat stiap saat...
Allahuakbar...
saat Dia ttipkan dugaan demi dugaan buat hmba
hmba sntiasa redha pda khendakMu...
bgai nk luruh jantung ni saat kepala pusing memikir apa harus aku bt....

dalam kta kesunyian rupa-rupanya ALLAH bg kta sedikit ruang utk kta fkir sejenak...
fkirkan tntg +ve...
fkirkan knapa kta xprnah t'buka hati utk lebih dkat dganNya..
subhanallah....
smpai mcm tuu skli Dia berikan kta ruang spya sujud dan abdikan diri padaNya
saat Dia ttipkan rasa sunyi dlm dri kta...

sesungguhnya bukan skadar cnta mnusia yg prlu kta kejar...
tpi cinta illahi yg prlu kta kejar t'lebih dahulu krna segala-segalanya dtg dariNya...
Alhamdulillah ya ALLAH swt...
sesungguhnya Kau telah bukakan ruang utk aku brubah ya Allah...
kau telah berikan aku pluang utk aku b'taubat ke jalanMu whai penciptaKu..
insan yg mgubah msa depan aku sntiasa di depan mta aku ya Allah...
aku sngt b'syukur pdaMu krna Kau kurniakan dua org insan yg xprnah putus2 bg
nasihat buat ank yg t'lalu bnyak dosa dan jahil ini
ya Allah, berikanlah peluang buat hamba bhgiakan mereka dua org insan yg sngt2 b'mkna dlm hdup hmba ini....
mereka inspirasi hamba ya Allah....tiada insan lain yg dpt mggntikan mereka dihati ini...
tiada org lain yg dpt mnasihati hamba sepertimna mereka menasihati hmba Allah....





AINCHIKMAI

Friday, 11 January 2013

subhanallah...alhamdulillah...alhuakhbar...

Sahaja Aku Mencintaimu - Du’a Feat Ustaz Amal

Ku cinta padaMU lebih dari segala-gala
mampukah ku pertahankan cita ini
dalam mengabdikan diri padaMU

Andai ada kata yang lebih baik 
dari ucapan terima kasih
pastikan ku ucap setulus hati 
tanda cintaku padaMU

Lailahaillallah..Allahu Rabbi
Lailahaillallah..Allahu Akhbar

Andai ada hadiah yang lebih baik 
dari melodi syukurku
semestinya ku persembahkan padaMU
tanda cintaku padaMU..

Hasbi Rabbi Jallallah
Ma fi Qalbi Ghairullah
Nur Muhammad Sallallah..

Setiap hela nafas 
setiap gerak tangan
setiap degup jantung
setiap derap kaki
takkan pernah bermakna tanpa CINTA-MU..
ya Allah...


Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2012/03/dua-feat-ustaz-amal-sahaja-aku.html#ixzz2HiLrCWuD